Petri Haavela osaksi 3Poolin tiimiä: ”Hyödyllistä palvelua on hyvä myydä”

Elokuussa alussa 3Poolin riveissä aloitti asiakkuusvastaava Petri Haavela, jonka vastuulla on uusien käyttäjien tutustuttaminen Resurssipooli-yhteistyöalustaan.

– Upeaa päästä mukaan porukkaan nyt, kun 3Poolin kehitys on näin mielenkiintoisessa vaiheessa! Resurssipooli on palveluna ollut olemassa jonkin aikaa ja nyt tavoitteena on käyttäjämäärän kasvattaminen. Minun roolini on kontaktoida mahdollisia asiakkaita ja tuoda heidät mukaan palvelun käyttäjiksi, Petri kertoo.

3Poolin toimitusjohtaja Tero Kuusisto toivottaa Petrin lämpimästi tervetulleeksi.

– On hienoa saada porukkaan mukaan myynnin osaaja, jonka into ja osaaminen tukevat yrityksen kasvua. Petrin usean vuoden kokemus yrityspuolella toimisesta tukee hänen työtään myös 3Poolilla, ja uskon Resurssipoolin tulevan tutuksi monille uusille tahoille hänen ansiostaan. Uusien energia-alalla toimivien yritysten saaminen mukaan yhteistyöalustalle on edellytys toimintamme kasvattamiselle, joten Petrin tulevalla työpanoksella on 3Poolille suuri merkitys, Kuusisto sanoo.

Vakuutuspuolelta energia-alalle

Aiemmissa töissään vakuutusalalla Petrille karttui runsaasti kokemusta henkilö- ja yritysasiakkaiden kanssa työskentelystä. Pääasiallisesti hänen tehtäviinsä kuului potentiaalisten asiakkaiden löytäminen ja kontaktoiminen sekä tapaamisten sopiminen. Töihin sisältyi myös myynnin ja asiakaspalvelun tehtäviä. 3Poolissa Petri pääsee itse viemään myyntitilanteen loppuun saakka ja sen ohella sopimaan tapaamisia.

– Vakuutuspuoli on hyvin kilpailtu toimiala, ja useammalla yrityksellä on tarjolla melko tai hyvin samantyyppisiä tuotteita tai palveluita. Resurssipoolin etuna näen uniikin palvelun, jonka kasvumahdollisuuksiin uskon vakaasti. Palvelu vaikuttaa aidosti hyödylliseltä ja helppokäyttöiseltä asiakkaan kannalta, Petri korostaa.

Hyötyihin on helppo uskoa

Resurssipoolin päällimmäinen tarkoitus auttaa energia-alalla toimivia yrityksiä menestymään yhteistyön kautta. Alustan kautta yritykset voivat löytää hyödyllistä työvoimaa ja kalustoa tai vastaavasti tarjota omia resurssejaan muiden käyttöön.

Resurssipooli täydentää yritysten jokapäiväistä toimintaa, sillä sieltä voi esimerkiksi aktiivisesti etsiä työtilaisuuksia. Hyötyjä kertyy myös markkinoinnin ja myynnin näkökulmasta, sillä alustan kautta yritys tulee tutuksi muille alan yrityksille kaikkialla Suomessa.

– Yhteistyöalustasta on mielestäni selkeitä hyötyjä yrityksille, ja jos saamme käyttäjämäärän kasvuun, niin kaikki alalla hyötyvät. Minulle on tärkeää tarjota asiakkaille ennen kaikkea hyvää tuotetta, ei katteettomia lupauksia. Resurssipoolin kohdalla tämä on onneksi helppoa, sillä jos ajattelisin palvelun olevan turha, en sitä hyvällä omallatunnolla pystyisi myymäänkään, Petri naurahtaa.

Vapaa-aikanaan Petri harrastaa lenkkeilyä, ja hölkkäpolut kutsuvat käytännössä joka päivä. Lisäksi hän haastaa itseään juoksemalla maratoneja.

– Ajat eivät päätä huimaa, mutta se ei ole niin olennaista, itse harrastus on tärkein. Moni sanoo, ettei kykenisi maratoniin. Itse ajattelen, että jos jokin asia vain on ihmiselle tärkeä, niin hän pystyy siihen kyllä.