Resurssipooli luomassa huoltovarmempaa ja vastuullisempaa yhteiskuntaa

3Pool Oy on rakentanut määrätietoisesti Resurssipoolia vastatakseen energiasektorilla toimivien yhtiöiden haasteisiin resurssien niin henkilöstön, kaluston kuin materiaalien, saatavuuden kohtaamiseen. Resurssipoolissa kohtaavat alan toimijat tarjoten omia resursseja toisten käyttöön, kun oma tarve niille on pienempää tai on nähtävissä, että alalla on suuri tarve, kuten esim. tapahtuu vika- ja häiriötilanteissa.

Huoltovarmuuskriittisellä alalla varautuminen on ensiarvoisen tärkeää ja olemme nähneet, että Resurssipooli antaa hyvän ja jo toimivan työkalun alan yrityksille. Kävimme Huoltovarmuuskeskuksessa esittelemässä Resurssipoolia ja ajatuksiamme, miten voisimme palvella vieläkin paremmin ja olla tekemässä yhdessä huoltovarmempaa yhteiskuntaa. ”Resurssipooli on toimiva alusta ja sillä voidaan ratkoa alan haasteita varautumiseen liittyen” toteaa vanhempi varautumisasiantuntija Petri Nieminen Huoltovarmuuskeskuksesta ja jatkaa ”3Poolilla on selkeä ja realistinen näkemys asiasta ja näkee kehitetyn järjestelmän olevan tarpeellinen ja hyödynnettävissä alalla”.

Nykyinen alustaratkaisu on tehty energiasektorin tarpeita ajatellen, mutta tuotekehityksen ensimetreistä alkaen alusta toteutettiin siten, että se on myös helposti laajennettavissa muille huoltovarmuuden kannalta kriittisille toimialoille. Resurssipoolia kehitetään jatkuvasti ja haemme ratkaisuja palvelun kehittämisessä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.