Resurssipooli ja erikoiskalusto

Joskus urakka saattaa sisältää töitä, joiden tekemisen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi on olemassa erityiskalustoa. Pohdinnan paikka tuon erikoiskaluston hankkimisessa tulee kuitenkin eteen, jos erikoiskalusto on kallis kertainvestointi ja sen käytön tarve on varsin satunnaista.

Otetaan esimerkiksi äänikamera. Vuotoäänikamera auttaa paikantamaan paineistetut vuodot paineilmajärjestelmissä tai havaitsemaan osittaispurkauksia korkeajännitejärjestelmistä.

Tuon erikoiskaluston avulla työ saadaan tehdyksi joidenkin arvioiden mukaan jopa kymmenen kertaa nopeammin, kuin ilman laitetta. Puhumattakaan siitä, että pienimmätkin ilmavuodot voivat lisätä energiahukkaa ja menetettyä tuotantoaikaa.

Mutta laitteen hankintahinta huitelee yli 20 000 eurossa, tulee väkisinkin miettineeksi, kuinka usein meidän yrityksessä tuota laitetta oikeastaan tarvitaan?

On olemassa yrityksiä, joiden vastuualueisiin kuuluvat työt, joissa erikoislaitteita käytetään. Noille yrityksille on siis välttämätöntä tehdä hankinnat erikoiskalustolle, vaikka kaluston käyttö olisikin satunnaista.

Sähkönjakelija on esimerkiksi sellainen toimija, jolla on oltava vuotoäänikamera osana työkaluarsenaaliaan, vaikka itse työkalua ei usein tarvittaisikaan.

Olisipa hienoa, jos erityisen huoltourakan ajaksi voisi saada ”lainattua” erikoiskalustoa ja kaveria, joka osaa käyttää sitä!

Tässä juuri piilee Resurssipoolin hienous! Resurssipooli tarjoaa alustan juuri tuon kaltaisiin tilanteisiin.

Resurssipooli tarjoaa alustan vuokrata erikoiskalustoa ja spesialistia vieraille silloin, kun omassa talossa ei näille ole käyttöä.

Ja toisaalta urakoitsija, jonka työaika lyhenisi huomattavasti, voi hyödyntää kokonaisurakassaan erikoiskalustoa ja spesialistia ilman, että tarvitsisi tehdä kallista investointia omassa toiminnassaan harvinaisten urakoiden varalta.

Resurssipooli on suljettu alusta ja voit kätevällä käyttöliittymällä tarkastella kaikkia alueellasi olevien toimijoiden vapaana olevia resursseja ja niiden hintoja, sekä tietysti itse myös harkita, mitä sinun yrityksesi resursseja voisi antaa muille toimijoille välillä käyttöön.

Ota yhteyttä ja jutellaan, miten Resurssipooli voisi hyödyttää sinun yritystäsi!